9 nov 2020 So many reasons to be grateful although…l

NEW PODCAST, BJÖRNSTAD AT HBO, WHITE WALL AT SVT m.m

Flera intressanta projekt har jag medverkat i sista tiden. Förra året vid den här tiden så spelade jag in tevedramat Björmstad som just nu sänds på HBO nordic och kommer att släppas i USA efter jul! Riktigt vad det innebär vet jag inte men serien har fått fina recensioner och stor uppmärksamhet. Vilket den förtjänar tycker jag. Så konstnärligt gjord och fantastiskt regi av Peter Grönlund. Väldigt glad för detta sammanhang och även min medverkan i White Wall som också har ett eget universum och tilltal. Under sommaren 2020 har Covid -19 verkligen ställt till det så sommaren på Bohus malmön blev inställd tyvärr men jag började ändå repetera på Göteborgs Operan i musikalen Cabaret. Så underbart att få spela musikal igen och arbeta med alla superduktiga artister i en rik ensemble och inte minst sjunga till Göteborgsoperans orkester. Stort! Teamet från London av högsta klass och storartad koreografi. Så snopet att vi ännu inte haft premiär på vår föreställning. Jag är ensemble och understudy för Freulein Schneider. Men det är ju inte bara vi utan hela vår bransch som blivit hårt, hårt drabbad. Att ställa in en premiär två ggr har jag aldrig varit med om förut och det hoppas jag att jag aldrig får uppleva igen för det kan i det närmaste liknas vid att vara gravid och aldrig få förlösa sin bebis! Smärtsamt, vill jag lova. Jag har hunnit starta en podcast med Lena Runge Helande Samtal och medverkat i En litterär gudstjänst i P1 för Bokmässan 2020 där jag fick återknyta kontakten med Kristina Lugn samt även varit med i en konsertfilm från konserthuset i Göteborg under allhelgonahelgen. Nu skriver jag på sommarens uppsättning till Bohusmalmön och det är kul men ack så tidskrävande och svårt. Det känns dock väldigt kul att få göra detta och är en källa till inspiration och frihet för mig. Jag och Maria Hörnelius har ett bra samarbete sedan 20 år tillbaka. Jag kommer också att regissera sommarens föreställning och det ser jag verkligen framemot. Håller bara tummarna för vaccin och hälsa fram till dess också premiär på Operan, förståss! Lev! Hälsar Mirja

Leave a Comment